2011. június 25., szombat

Öntsünk tiszta vizet kagánok-Árpádok ivókür - Jelenlegi ára: 1 230 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Öntsünk tiszta vizet kagánok-Árpádok ivókürtjébe, óbort László király ezüst csészéjébe! A könyv listaára: 1500 Ft. Leírás:
Újabb könyve előszavában a következőképpen ír Makkay János: Amikor elkezdtem ilyesféle apró írásaim már megnövekedett számú sorozatát, abban a tévhitben voltam, hogy kellően méltatni - mai kifejezéssel bírálni, sőt szigorúan bírálni - fogják őket. Nem méltatták, nem is bírálták, az írásművek nem találtak semmiféle visszhangra, és ennek az oka feltehetően bennem van. (Azt már csak a kötet végén jegyzi meg a szerző, hogy vagy vegyék komolyabban kis írásaim mondanivalóját, vagy hagyják őket a fenébe. ) A kötet eső tanulmányában azzal foglalkozik a szerző, hogy milyen nyelvet is beszélt a griffes-indás késői avarság. Az írás elsősorban Bóna István 1965-ös (tehát már a László Gyula-tanulmány megjelenése utáni), majd később elhallgatott opponensi beszédére reagál, melyben a régész mintegy érintőlegesen megjegyezte: Az egyre égetőbbé váló problémának nehezen képzelhető el más megoldása, mint az, hogy a griffes-indás késői avarság nem törökül beszélt. Makkay írása azonban - csakúgy, mint a szatmári fekete kerámiákkal kapcsolatos fejezet -, Bóna alattomos és hazug érvelésére adott reakciónál többnek tekinthető. Elolvashatjuk még azt is, hogy vajon hányan voltak a 9. századi avarok, mit kell tudni az őseink korából származó ezüst tálakról és csészékről, Attila kelyhéről és a sirmiumi arany csészékről, s hogy mi közük van az onoguroknak a hungarusokhoz. Az appendixben a szerző meglehetősen kusza gondolatait olvashatjuk Szvatoplukról, Lendvai Ildikóról, Spiró Györgyről, Orbán Viktorról és természetesen az össznépi nevelőtisztről, a többek között vérszívónak is titulált Magyar Bálintról. A kötet elsősorban a régészeti szakirodalom iránt érdeklődőknek, a bevezető és befejező rész azonban leginkább magánhasználatra ajánlott. ISBN: 978-963-88250-1-8A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 230 Ft

Az aukció vége: 2011-06-29 16:39
. Öntsünk tiszta vizet kagánok-Árpádok ivókür - Jelenlegi ára: 1 230 Ft